Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
MartaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)0.5 kg
mąki pszennej0.5 szklanki
mąki żytniej0.5 szklanki
otrębów pszennych0.5 szklanki
płatków owsianych 1-2 łyżki
ziaren słonecznika0.5 łyżki
soli1 łyżka ziaren
sezamu5 dkg
drożdży 0.5 l
wodyChleb z
płatkami owsianymi - sposób przygotowania:
Drożdże należy pokruszyć i rozpuścić w 250 ml ciepłej (ale nie gorącej)
wody. Pozostałe składniki wsypujemy do wypiekacza do
chleba, dodajemy rozpuszczone
drożdże i wlewamy dodatkowe 250 ml
wody. Urządzenie ustawiamy na program mieszający (ugniatający ciasto). Po wymieszaniu składników ciasto wygładzamy łyżką zamoczoną w wodzie i posypujemy po wierzchu
ziarnami słonecznika lub
kminkiem. Ustawiamy odpowiedni program i pieczemy!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu