ßßß Cookit - przepis na Konfitura z melona i cytrusów

Konfitura z melona i cytrusów

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
1 cytryna
1 pomarańcza
1 duży melon (ok. 1 kg) lub 2 małe typu Galia
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
50 dag cukru
Konfitura z melona i cytrusów - sposób przygotowania: Pomarańczę i cytrynę dokładnie umyj, cieniutko obierz ze skórki. Skórki zalej wodą, gotuj przez 4 minuty, odcedź i pokrój na cienkie paseczki. Z owoców wyciśnij sok. Miąższ melona po usunięciu skóry i pestek pokrój w kostkę i przełóż do miski. Wlej dok z cytrusów, dodaj starty imbir, cukier i pokrojone skórki. Przykryj papierem i pozostaw w zimnym miejscu przez 12 godzin. Następnie przełóż do garnka, i gotuj na mocnym ogniu ok. 6 minut, cały czas mieszając. Wlej konfiturę do wyparzonych słoików i mocno zakręć. Wstaw do spiżarni
Śliwkowa konfitura z czekoladą i kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/47485737/konfitura+z+melona+i+cytrusow/p