Wykonanie
Polecam wszystkim ta pyszną roladę jest świetna i wygląda wyjątkowo na talerzu jej smak zachwyci waszych gości, a wiem co mówię :).
jajka 5 szt.
majonez 1 szkl.
ser żółty starty 30 dag
filet z kurczaka 3 pojedyncze szt.
pieczarki 50 dag
keczup 6 łyżek
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżkaOpis przygotowania:1.
Mięso lekko rozbijamy jak na kotlety oprószmy
solą i
pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ja zawsze trę na średnim oczku. Smażymy na
maśle i odparowujemy nie przyprawiamy.2.
Jaja miksujemy z połowa
majonezu i wsypujemy
ser mieszamy.Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja rada papier najlepiej by wystawał poza blaszkę z obu stron )ja używam (31x24 cm)Pieczemy ok. 20 minut w 180 C, po upieczeniu i lekkim przestygnięciu wyjmuję i zanim całkowicie ostygnie zwijam w roladę wraz z papierem.3. Następnie odwijam układam
mięso, następnie
pieczarki zwijam roladę za pomocą papieru z poprzedniego pieczenia pozostawiam lekki luz i wstawiam w tym samym papierze do pieczenia na 1h w 180 C. Po upieczeniu najlepiej odczekać by lekko ostygła i kroić w plastry.Sos na zimno:Pozostały
majonez mieszam z
keczupem i zmiażdżonym
czosnkiem podaje osobno bo nie każdy lubi :) na ciepło robię
sos pieczarkowy.Smacznego.