ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie faszerowane pysznościami

Ciasto francuskie faszerowane pysznościami

nazwa

Wykonanie

łatwa w wykonaniu potrawa, nadająca się zarówno na codzień jak i na przyjęcie gości. Bardzo bogata smakowo i aromatyczna, a do tego pięknie się prezentuje. Zdecydowanie polecam
Potrzebujesz:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 małego brokuła
1 podwójną pierś kurczaka
1 kostkę rosołową
6 większych pieczarek
ser żółty
ketchup
czosnek granulowany
1 jajko
Przygotowanie:
brokuła podziel na małe różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki cukru. Odcedź i przelej zimną wodą.
Kurczaka pokrój w niewielkie kawałki. Wymieszaj 3 łyżki oliwy z pokruszoną kostką rosołową i dodaj do mięsa. Bardzo dokładnie wymieszaj.
Pieczarki obierz i pokrój w półplastry. Usmaż na bardzo mocno rozgrzanej oliwie cały czas trzymając je na największym możliwym ogniu. Gy się ładnie zezłocą przełóż do miseczki, a na tej samej patelni usmaż mięso.
Płasko rozłożone ciasto posmaruj ketchupem w środku. Całe posyp granulowanym czosnkiem.
Na ketchup ułóż brokuły, kurczaka i pieczarki. Posyp startym żółtym serem. Brzegi ciasta ponacinaj w skośne pasy i pojedynczo przeplataj pod skosem.
Warkocz przenosimy razem z papierem na blachę do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15 minut.
Smacznego!
Źródło:http://tosmakuje.blogspot.com/2013/08/ciasto-francuskie-faszerowane.html