Wykonanie
Bardzo często przyrządzam
ryby, a to kolejny pomysł na pyszna i zdrową
rybkę :)
Składniki : dla 4 osób4 szt.
pstrąga1
cytryna3
dymkikopereksól,
pieprzsuszony
rozmarynOpis wykonania :
Pstrągi myjemy dokładnie i wycieramy do sucha. O prószamy
solą i
pieprzem dokładnie w środku i na zewnątrz. Ja odcinam głowy, gdyż u mnie nie toleruj ą widoku całej
ryby na talerzu ;), ale jeżeli to komuś nie przeszkadza nie musi jej odcina ć.
Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plastry, kładziemy po 2 kawałki w środku brzucha, posypujemy posiekaną
dymką i
koperkiem. Posypuje z wierzchu
rozmarynem.
Rybę zawijamy w folię aluminiowa i pieczemy ok. 30 minut w180 C.Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy