Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoFilety z
pstrąga łososiowego 2 sztuk
koperek według uznania
cytryna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Rybę myjemy, kładziemy skórą do dołu a
mięso nacieramy
koperkiem solą,
pieprzem i skrapiamy delikatnie
sokiem z cytryny.
Cytryne kroimy w plastry i ukladamy na filecie. Obwijamy
pstrąga folią aluminiową i odkładamy na parę godzin po czym pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30 minut.Uwagi:Można podawac z
ryżem,
ziemniakami ,
kaszą. Ja podaje z warzywami z patelni pomieszanymi z gotowaną
kaszą gryczana.Autor: YaaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: