ßßß Cookit - przepis na Pstrąg w koperku i cytrynie

Pstrąg w koperku i cytrynie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Filety z pstrąga łososiowego 2 sztuk
koperek według uznania
cytryna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rybę myjemy, kładziemy skórą do dołu a mięso nacieramy koperkiem solą,pieprzem i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny. Cytryne kroimy w plastry i ukladamy na filecie. Obwijamy pstrąga folią aluminiową i odkładamy na parę godzin po czym pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30 minut.
Uwagi:
Można podawac z ryżem, ziemniakami , kaszą. Ja podaje z warzywami z patelni pomieszanymi z gotowaną kaszą gryczana.
Autor: Yaa
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13049/Pstrag-w-koperku-i-cytrynie