ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

nazwa

Wykonanie

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym to nasz ulubiony przepis na pstrąga. Klasyka jednak najlepsza. Jeśli lubicie rybę z cytrynę to polecam przepis na pieczonego pstrąga z cytryną .
2 świeże pstrągi
pół kostki miękkiego masła
2 ząbki czosnku
pęczek koperek
sól, pieprz cytrynowy
Masło wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem.
Rybę wewnątrz i zewnątrz posypać solą i pieprzem cytrynowym.
W środek włożyć masło czosnkowe, na zewnątrz dodać koperek.
Ryby zawinąć w papier do pieczenia i piec przez 30-40 minut w temp. 180 st.C.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/11/pstrag-pieczony-z-maslem-czosnkowym.html