Wykonanie
Dzisiaj chcę Was zaprosić na cudownie pysze
pstrągi zawojskie pochodzące z ekologicznie czystego regionu - Zawoja Mosorne. Hodowane są w wodach górskiego potoku Mosorczyk.Cudowny smak
mięsa, pyszny i delikatny... tak różny od tych sklepowych. Jesteś tym co jesz....
Rybom podawana jest naturalna karma na bazie
mięsa pochodzenia morskiego, głównie ryb, ale także kryli (skorupiak) i innych
owoców morza, które są one doskonałym źródłem
białka zwierzęcego. Pozostała część to tłuszcze (
oleje roślinne) i
białko roślinne (pszenica, jęczmień,
groszek,
fasola). Taki sposób hodowli pozwala uzyskać
ryby, których
mięso pod każdą postacią to prawdziwy rarytas.Te przepyszne
ryby dzisiaj postanowiłam upiec w delikatnych przyprawach z dodatkiem
chrzanu. Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki:2
pstrągi zawojskie (dostępne w lokalneprzysmaki.pl)2-3 łyżki
masła2-3 łyżeczki
chrzanu2-3 gałązki
koperkuodrobina
sosu sojowegosól,
pieprzsok z 1
cytrynyrozmarynSkładniki na pastę
chrzanową:3-4 łyżeczki
chrzanu3-4 łyżeczki
śmietany kremówki 36%Składniki pasty chrzanowej wymieszać. Można dowolnie regulować ostrość ilością kremówki.
Pstrągi umyć. Z jednego
boku ponacinać je ukośnie. Skropić
sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Po tym czasie do środka
ryby nałożyć po 1/2 łyżeczki
chrzanu i rozsmarować.
Rybę oprószyć
solą i
pieprzem zewnątrz i wewnątrz.W ukośne nacięcia wsmarować odrobinę
chrzanu. Do środka
ryby dać
koperek oraz odrobinę
masła.
Płatki masła ułożyć również na rybach. Ułożyć je w naoliwionej blaszce a na koniec delikatnie i minimalnie polać
sosem sojowym i oprószyć
rozmarynem.
Ryby wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 18 minut w temp. 250 stopni. Po tym czasie przełączyć na opiekanie, przełożyć na najwyższą półkę i zapiec 3-4 minuty. Podawać z pastą
chrzanową oraz ulubionymi dodatkami :) Smacznego :)
Pstrąg zawojski patroszony świeży (klik)Odmiana Palia Alpejska jest hodowany w wodach górskiego potoku Mosorczyk w czystym ekologicznie rejonie Zawoja Mosorne u stóp Babiej Góry. Palia Alpejska to specjalnie wyselekcjonowana odmiana o delikatnym, smacznym
mięsie.
Rybom podawana jest naturalna karma na bazie
mięsa pochodzenia morskiego, głównie ryb, ale także kryla (skorupiak) i innych
owoców morza, są one doskonałym źródłem
białka zwierzęcego. Pozostała część to tłuszcze (
oleje roślinne) i
białko roślinne (pszenica, jęczmień,
groszek,
fasola). Taki sposób hodowli pozwala uzyskać
ryby, których
mięso pod każdą postacią to prawdziwy rarytas.
Pstrąg upieczony z delikatnymi
przyprawami był obłędny! Smak
mięsa samego w sobie jest tak doskonały, że używanie wielu przekombinowanych przypraw jest zupełnie zbędne. Jest po prostu pyszny sam w sobie. Bardzo Wam polecam :)
Filet wędzony z
pstrąga zawojskiego (klik)
Ryba ma bardzo smaczne, delikatne, różowe
mięso o wysokiej zawartości tłuszczu, bogate w
białko jest wędzona na zimno w
dymie olchowym. Wielkość filetu - około 400g sprawia, że
mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Produkt nie zawiera konserwantów. Każda
ryba jest wędzona specjalnie pod indywidualne zamówienie.Ta
ryba mnie nie tylko oczarowała ale i zaczarowała. Jest absolutnie genialna! Cudowne delikatne, mięciuteńkie i rozpływające się w ustach
mięsko. Genialna!!!!!! Bardzo, bardzo wam polecam !!!!!
Pstrąg zawojski gotowany w
kwasie mlekowym (klik)To unikalny produkt delikatesowy. Kwas
mlekowy służy do bezpośredniego użycia jako naturalny środek zakwaszający, konserwujący i poprawiający walory smakowe. W odróżnieniu od
octu, kwas
mlekowy jest całkowicie przyswajany przez organizm, a tym samym nie powoduje uszkodzeń wątroby, nerek, trzustki, pęcherza i woreczka żółciowego. Kwas
mlekowy został zaakceptowany przez IFOAM - International Federation of organic agriculture movements - międzynarodową organizację nadzorującą produkcję żywności w oparciu o kryteria rolnictwa ekologicznego ze standardami międzynarodowymi. Wskazany przy schorzeniach trzustki, woreczka żółciowego, nerek i wątroby. Dzięki właściwościom bakteriologicznym hamuje rozwój szkodliwych drobnoustrojów w przewodzie pokarmowym, co korzystnie wpływa na proces trawienia. Zawiera niezbędne dla życia mikroelementy tj.: wapń, magnez, potas i żelazo.Ten
pstrąg szczególnie przypadł do gustu i smaku mojemu mężowi :) Bardzo delikatny, idealnie doprawiony. Wielbicielom ryb w lekko kwaskowych zalewach polecam bardzo !!!
Pasta z
pstrąga zawojskiego wędzonego (klik)Doskonały dodatek do
chleba.W jej składzie znajduję się dodatkowo
jajko i
chrzan. Cudownie delikatna, kremowa i pyszna. Nie mogłam sobie powiedzieć: "dość" ;) Baaaardzo Wam polecam :)Wszystkie te produkty oraz wiele innych znajdziecie w sklepieBardzo Wam polecam !