Wykonanie
Bardzo smaczna odmiana typowych naleśników , bardzo fajne danie dla wegetarian i nie tylko .
Składniki :1
jajko1 szklanka
maki1/2 szklanki
wody gazowanej1 pęczek
pietruszki1 łyżka
oliwy500 g
pieczarek1
cebula2 łyżki
masła200 g
sera żółtegosól,
pieprzsuszona
bazyliaOpis wykonania :1.
Pietruszkę płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika.Miksujemy blenderem dodając 1 łyżkę
oliwy i odrobinę
soli i
pieprzu.2. Z
mąki,
mleka,
wody i
jajka przygotowujemy ciasto, będzie dosyć rzadkie, ale nie dosypujcie
mąki.Na samym końcu dodajemy zmiksowana
pietruszkę i mieszamy ciasto.Smażymy naleśniki .3.
Cebule kroimy w piórka,
pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.
Ser trzemy na tarce z dużymi oczkami.4. Na patelnie dajemy
masło i smażymy
cebulę, gdy się lekko zrumieni dodajemy
pieczarki , dodajemy
sól,
pieprz i
bazylię.Odstawiamy do ostygnięcia. Do
pieczarek dodajemy
ser dokładnie mieszamy.5. Na usmażone naleśniki wykładamy
pieczarkowy farsz.zwijamy w ruloniki i ciasno układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 10 minut w 180 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy