przepis na 14 krokietówciasto:2 szkl wody2szkl mleka2/3 łyżeczki soli4 jajka3 szkl mąkitłuszcz do smażeniafarsz:1kg pieczarek1/2 dużej cebuli4 łyżki pietruszki7 ugotowanych na twardo jaj3 jaja surowe1 łyżeczka pieprzu40g startego żółtego sera2/3 łyżeczki soli1 łyżka masła na panierkę:6 jajekbułka tartatłuszcz do smażeniaSkładniki na ciasto zmiksować i smażyć naleśniki (na niewielkiej ilości tłuszczu!).Pozostawić do ostygnięcia.Pieczarki drobno pokroić i poddusić z solą i masłem. Cebulkę drobno pokroić i lekko zrumienić, następnie dodać do pieczarek. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę, dodać do pieczarek. Gdy pieczarki ostygną dodać starty ser, pietruszkę- wymieszać. Na koniec surowe jajka dla złączenia masy.Masę kłaść na naleśniki (ok 1-2 łyżek ), zagiąć boki i zwinąć w rulonik. Ruloniki obtaczać w rozmąconym jajku i w bułce tartej, następnie smażyć w tłuszczu na złoty kolor.