ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z mięsem i pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym

Naleśniki z mięsem i pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym

nazwa

Wykonanie

Dobra i smaczna odmiana naleśników z mięsem i pieczarkami. Dodatkowy i oryginalny smak potrawy to sos pomidorowy, z którym zapiekamy naleśniki. Przepis na sos TU
SKŁADNIKI
Ciasto naleśnikowe
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody gazowanej
szczypta soli
2 jajka
Farsz:
30 dag. mięsa mielonego
25 dag pieczarek
1 cebula
25 dag sera żółtego
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła klarowanego
Sos- przepis TU
WYKONANIE
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.
Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.
Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.
Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.
Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.
Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10
naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2016/01/nalesniki-z-miesem-i-pieczarkami.html