Wykonanie
Faszerowane
pieczarki robiłam pierwszy raz w życiu, jednak były tak smaczne, że zagoszczą u mnie jeszcze nie raz :)
Potrzebne składniki:
pieczarki,
żółty ser,
bazylia,
oregano,
masło,
sól,
pieprz,
jajka,
olej,
cebulaSposób wykonania:
Cebulę przesmażamy na
oleju.Dodajemy starte 2
pieczarki.Dobrą łyżkę
masła. Solimy i
pieprzymy.Przesmażamy,
Pieczarki wydrążamy. Lekko solimy i
pieprzymy.Wszystkie korzonki
pieczarek trzemy na tarce. 2
jajka gotowane drobno siekamy, jedno wbijamy. Dodajemy
żółty ser. Solimy,
pieprzymy, dodajemy
przyprawy.Dosypujemy
bułkę tartą. Mieszamy.Nakładamy do
pieczarek.Obsmażamy
pieczarki z dwóch stron na
oleju.Pod koniec dodajemy
masło.Smacznego!