Wykonanie
Jakiś czas temu robiłam smażone faszerowane
pieczarki, które tak mi zasmakowały, że postanowiłam zrobić je tym razem w panierce ;)
Potrzebne składniki:1/2 kg
pieczarek,
sól,
pieprz,2
jajka,
bułka tarta,
bazylia,
mąka,
oregano,
olej,
cebula,
żółty ser,
masłoSposób wykonania:
Cebulę przesmażamy na
oleju.Dodajemy
sól,
pieprz,
oregano i
bazylię do smaku.Dorzucamy łyżkę
masła.Wydrążamy
pieczarki.Delikatnie solimy i
pieprzymy.Dodajemy starte ,,środki"
pieczarek i z 2 całe.Zostawiamy do wystygnięcia.Wbijamy
jajko, dodajemy starty
żółty ser i
bułkę tartą.Całość mieszamy.Nakładamy farsz do
pieczarek.Przygotowujemy sobie
mąkę,
bułkę tartą i
jajko z
pieprzem i
solą.Obtaczamy w
mące,
jajku i
bułce tartej.Smażymy na patelni z nagrzanym
olejem.Obsmażamy z obydwu stron.Smacznego !