Wykonanie
Ostatnio miałam już dosyć
ryby panierowanej czy to w
bułce czy w
mące bądź gotowanej na parze czy pieczonej w piekarniku .I tak zaczęłam szukać i kombinować i znalazłam ten oto przepis naprawdę pyszny szybki obiad w
sumie trzy w jednym :), a takie przepisy uwielbiam.
Składniki :1 opakowanie
mrożonej marchewki z
groszkiem2-3 woreczki ugotowanego
ryżufilet z dorsza ja kupiłam brzuszki ilość zależy od was :)duża
cebula20 dag
sera żółtego w plasterkach
masłosól,
pieprznatka pietruszkiOpis wykonania :1.
Cebulę kroimy w drobna kostkę , obsmażamy na
maśle , gdy będzie zeszklona dodajemy
marchewkę z
groszkiem .Całość smażymy do miękkości i przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, odstawiamy .
2.
Rybę rozmrożoną :)(ja kupiłam brzuszki z
dorsza są dużo grubsze niż filety , a w tej samej cenie ) obsmażamy na
oliwie lub
maśle , następnie solimy z każdej strony na talerzu.
3. Naczynie żaroodporne smarujemy
masłem , w naczyniu układamy warstwę warzyw , układamy na niej
ser, następnie kładziemy
rybkę znowu
serek i
ryż . Na wierzchu kładziemy kilka wiórek
masła i przykrywamy folia aluminiowa by nie wysuszyć
ryżu.
4. Całość pieczemy w 180 C ok. 20 minut .Po upieczeniu posypujemy posiekana
natką :)
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy