Wykonanie
Sama nie wiem dlaczego tak późno dodaję ten przepis na pyszną
rybkę."Odkurzyłam" swój zeszyt z przepisami m. in. był tam przepis na
dorsza po darłowsku, nie podam źródła, bo nie wiem skąd go mam ;(Najważniejsze przecież, że
rybka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu, zapraszam :)
Składniki:80 dag
filetów z dorsza,2 średnie
cebule,2 łyżki
musztardy,1 łyżeczka
suszonego oregano,5 łyżek startego
żółtego sera,1 łyżka
masła,
sól i
pieprz do smaku,
Cebulę obierz i pokój w kostkę, następnie podsmaż na
maśle.
Filety z ryby umyj i osusz z nadmiaru
wody papierowym ręcznikiem. Oprósz
solą i
pieprzem.
Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, posmaruj
musztardą.Na
rybę wyłóż podsmażoną
cebulę, oprósz
oregano i posyp
żółtym serem.Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15-20 minut.Smacznego :)