Proste, smaczne i tanie danie na obiad :-)Składniki:ok. 1 kg pieczarek3 cebule3 woreczki ryżusólpieprznatka pietruszkiok. 10 dag tartego żółtego sera5 łyżek oleju sojowegotłuszcz do smażeniaWykonanie:Pieczarki umyć, pokroić w kawałki i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz i razem podusić. Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę pietruszki.Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać razem z pieczarkami.Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypać tartym żółtym serem i zapiec w piekarniku ok. 20 minut w temp. 180 st.C.Przed podaniem polać ketchupem i posypać odrobiną zielonej pietruszki.Smacznego :-)