ßßß
Składniki :duży por lub 2 mniejsze50 dag pieczarek2 większe marchewkimasłomała cebulaząbek czosnkusólpieprz ziołowypieprz czarnyCiasto naleśnikowe:4 jajka2 szklanki mąki1 szklanka wody gazowanej1 szklanka mlekaszczypta soliOpis wykonania:1. Por dokładnie myjemy i kroimy cieniutko, marchew obieramy, myjemy i trzemy na grubych oczkach.Na patelni roztapiamy 50 g masła i dodajemy por i marchewkę, dusimy do miękkości w razie konieczności lekko podlewamy wodą.
2. Cebule kroimy w drobną kostkę, czosnek przepuszczamy przez praskę, pieczarki trzemy na grubych oczkach. Cebulę i czosnek szklimy na oleju dodajemy pieczarki, sól i oba rodzaje pieprzu. Dusimy do miękkości pieczarek.
3. Oba farsze łączymy dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Farsz musi być dobrze przyprawiony w przeciwnym wypadku krokiet będzie mdły. Odstawiamy do wystudzenia.
4. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, smażymy cienkie naleśniki, studzimy.5. Na naleśnik kładziemy farsz i zwijamy, obtaczamy w mące, jajku i bułce, smażymy w głębszym tłuszczu.
źródło: przepis na ciasto naleśnikowe pochodzi z programu Ewa gotujeJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy