Wykonanie
Patrząc przez okno, widząc te ogromne krople deszczu, bezustannie odbijające się o parapet, bez zastanowienia włączyłam rano piekarnik. W nim - owsianka zapieczona wraz z
tofu . Podwójnie migdałowa z dodatkiem wiórek
gorzkiej czekolady . Udało mi się wygrzebać dosłownie ostatnią łyżeczkę
masła z
migdałów... czas na zakupy :) Tak delikatna i kremowa, że wprost rozpływała się w ustach. Szczerze przyznam, że jedna z najlepszych jakie
jadłam!
baked almond oatmeal with
tofu and dark chocolate
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka sojowego (lub inne)- łyżka
mąki migdałowej- łyżeczka
masła migdałowego- łyżka
syropu klonowego- 1/2 kostki
tofu (90g)-
gorzka czekolada starta na tarce o dużych oczkach
Płatki owsiane najlepiej zalać na noc
mlekiem. Rano połączyć z resztą składników, bardzo dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nie wiem czy
dorwę gdzieś
truskawki czy inne
owoce w taką przygnębiającą, deszczową pogodę. Tak pięknie i kolorowo było wczoraj na targu. Pogoda potrafi wszystko zmienić. Trochę deszczu nigdy nie zaszkodzi, ale tam u góry, jak już pada, to chyba nie znają umiaru i pewnie cały dzień będzie mokry! ... Na szczęście w lodówce czeka na mnie
arbuz :)
Słonecznego uśmiechu na dziś!