Wykonanie
Duże ciacho z samego rana i od razu uśmiech na twarzy się pojawia. Smaki jakie połączyłam to coś na wzór słynnych pralinek Rafaello, ale jest i akcent Bounty! Wykorzystałam mus
migdałowy oraz
mąkę kokosową .
Ciastko z
płatków owsianych oczywiście, bez dodatku
jajka. Z wierzchu kawałki rozpuszczonej
gorzkiej czekolady . Podałam je z
kokosowym twarożkiem słodzonym
syropem klonowym . Zjedzone od razu, jeszcze ciepłe. Dla mnie raj dla podniebienia - miękkie w środku oraz lekko chrupiące z wierzchu. Pachnie i wygląda dobrze, ale smakuje jeszcze lepiej!
migdałowo-
kokosowe ciastko owsiane z
gorzką czekoladą, podane z
kokosowo-klonowym
twarożkiemalmond-coconut oat cookie with dark chocolate, served with coconut-maple
syrup cottege cheese
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka- 2 łyżki
mąki kokosowej- łyżka musu
migdałowego ->
masło migdałowe- łyżka
syropu klonowego (opcjonalnie)- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej-
gorzka czekolada (posiekana)
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać dokładnie z
mąką, musem,
syropem oraz
sodą. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzch położyć kawałki
gorzkiej czekolady. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Swoja
drogą przypomina słynne amerykańskie chocolate chip cookies :)Słońce zaświeciło i mam nadzieję, że pozostanie jak najdłużej. Co prawda poranki są chłodne, ale
potem jest już tylko cieplej. Przyjemnie wychodzi się z domu, nawet rażące w oczy promienie nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie - dodają radości życiu. Przyjemnego wtorku!