Wykonanie
Kokosowe ciastko owsiane, czyli innymi słowy zapiekana owsianka. Nieco inna niż zwykle, z pomysłu na omlet Klaudii :) Zamiast stać przy patelni, ostatnio wolę wymieszać, włożyć do piekarnika, poczekać trochę i gotowe.
Kokos,
czekolada i
migdały, czyli coś z
serii o smaku bounty czy też rafaello. Na pewno o niebo lepsze niż kupne batoniki i o wiele zdrowsze. Chciała wydostać się na zewnątrz i nawet dało się wyciągnąć ją z kokilki, ale myślę, że w niej ma swój "urok" :) Najlepszy chrupiący wierzch i ta rozpuszczona
czekolada w środku!
pieczona kokosowa owsianka z
twarogiem,
gorzką czekoladą oraz
migdałamibaked coconut oatmeal with cottege cheese, dark chocolate and almondsSkładniki:
- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka
mąki owsianej-
jajko- ok. 50g
twarogu- łyżka wiórek
kokosowych- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody- łyżka
syropu klonowego- ok. 4 łyżek
mleka-
gorzka czekolada-
migdałyTwaróg utrzeć z
żółtkiem, a następnie wymieszać dokładnie z resztą składników.
Migdały i
czekoladę w kawałkach wmieszać na sam koniec. Przełożyć do kokilki/formy i piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 25 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dobrze jest móc znaleźć czas na poranne wypieki przed szkołą. Po tak smacznym i miłym rozpoczęciu dnia liczę na to, że cała reszta będzie również sprzyjała dobremu samopoczuciu.Zamknij oczy i posłuchaj swojego oddechu.Żyjesz? Teraz czujesz, że żyjesz?B.Pawlikowska