Wykonanie
Na pierwszy dzień zimy - słodkie owsiane muffinki :) Aromatycznie pachnące
cynamonem i
kokosem . W środku każdej kryje się miła niespodzianka, jaką jest
gorzka czekolada . Z wierzchu idealnie chrupiące, a w środku mięciutkie! Mają w sobie dużo zdrowia m.in. dzięki
jagodom goji . Na zimowe poranki i nie tylko te, na pewno sprawdzą się świetnie. Polecam zajadać jeszcze cieplutkie w towarzystwie
mandarynek :)
kokosowo-
cynamonowe babeczki owsiane z
jagodami goji,
gorzką czekoladą oraz
płatkami migdałówcoconut-cinnamon oat muffins with goji berries, dark chocolate and almond flakes
Składniki:- 4 kopiaste łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki
mąki owsianej- ok.1/2 szklanki
mleka-
jajko- 1/2 łyżeczki
cynamonu- łyżka wiórek
kokosowych- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- łyżeczka
jagód goji-
gorzka czekolada-
płatki migdałowePłatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z wiórkami i
cynamonem. Rano dodać do nich
żółtko,
mąkę, proszek,
sodę,
syrop klonowy oraz
jagody goji. Następnie ubić
białko i delikatnie wymieszać z resztą składników. Przelać masę do foremek. Każdą babeczkę nadziać kawałkiem
czekolady, a z wierzchu posypać
płatkami migdałów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Przerwa! Teraz czas się zabrać za wypieki i porządki. To z pewnością będzie weekend
owocny w
ciasteczka i inne słodkości. Poza tym prezenty. Wypadałoby dokupić już całość i zapakować. Także zakupy też jeszcze przede mną.Miłej soboty ;)3 dni!! Czasami trudno mi uwierzyć, że to już tak blisko :)