Wykonanie
Dziś na śniadanie serwuję placuszki . Dalej w letnich klimatach, w końcu to dopiero początek! Połączenie
kokosu oraz
jagód . Do tego słodki
banan,
orzechy do schrupania, złocisty
syrop z agawy i jeszcze więcej
kokosu . Delicje! :)
owsiano-
ryżowe kokosowe placuszki z
jagodami podane z
bananem,
nerkowcami,
orzechami brazylijskimi i laskowymi,
płatkami kokosowymi oraz
syropem z agawyoat-rice
flour coconut pancakes with blueberries served with
banana, cahsew nuts, brazil nuts and hazelnuts, coconut flakes and agave
syrupSkładniki:- 1/2 szklanki
mąki owsianej- 1/2 szklanki
mąki ryżowej, w tym 2 łyżki kokosowej-
jajko- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- ok. 1/2 szklanki
mleka- 2 łyżki wiórek
kokosowych- łyżka
syropu z agawy- świeże
jagodyCałość bardzo dokładnie ze sobą wymieszać przy czym
jagody dodać na sam koniec. Smażyć na dobrze nagrzanej patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nasz wczorajszy pomysł na obiad okazał się bardzo dobrym wyborem. Zrobiony razem, zjedzony razem... takie dni mogłyby zdarzać się częściej! Tego mi brakowało.
placek z
soczewicy(wegetariański) podany z gotowanymi warzywami oraz tahinilentil pancake (vegetarian) served with cooked vegetables and tahiniDziś najbardziej oczekiwany przez nas dzień. Zapowiada się świetna zabawa, a przed tym jeszcze miłe spotkanie. Oby tylko na koncercie nie dopadła nas ulewa. 30STM, czekamy!