Wykonanie
Z moją gofrownicą już nie obawiam się żadnych eksperymentów. Postanowiłam wypróbować mączne gofry bez jaj, co oznacza, że dziś kolejne wegańskie śniadanie :) Połączenie ulubionego owsa oraz jaglanej . Gofry z orzeźwiającą nutą
limonki . Do tego lekkie, kremowe
borówkowe tofu oraz świeże letnie
owoce -
borówki i
poziomki . Orzechy?...oczywiście, że dodałam! Dziś
nerkowce . Jedne z najbardziej chrupiących gofrów jakie udało mi się zrobić! Poza tym smaki świetnie się zgrały, więc już wiem, że jeszcze nie raz powtórzę to zestawienie.
(wegańskie)
limonkowe owsiano-jaglane gofry podane z
borówkowym tofu,
borówkami,
poziomkami oraz
nerkowcami(vegan) lime oats and millet waffles served with blueberry
tofu, blueberries, wild strawberries and cashew nuts
Składniki:(wychodzą dwa duże gofry)- 1/2 szklanki
mąki owsianej i jaglanej (1:1)- łyżka
płatków owsianych- szczypta
proszku do pieczenia oraz
sody oczyszczonej- 1/2 szklanki
mleka migdałowego (lub inne, roślinne)- łyżka
syropu klonowego- skórka otarta z
limonkiSuche składniki wymieszać ze sobą (zrobiłam to wieczorem). Rano dodać resztę i odstawić na chwilę do zgęstnienia. Smażyć w dobrze natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy ok. 6 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
tofu : 150g
tofu silken zmiksowane z garścią
borówek amerykańskich oraz łyżeczką
syropu klonowego~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Odpoczywam, rozmyślam, planuję, czytam, słucham, oglądam... wakacje! Jest dobrze, bardzo dobrze :) Niech tak pozostanie.Mamie zawdzięczam te wszystkie
owoce, uszczęśliwia mnie nimi każdego dnia. Potrafi sprawić, że na mojej twarzy zawsze pojawia się uśmiech, wprowadza tyle pozytywnych emocji w moje życie... i nie mam na myśli tylko
owoców ;)