Wykonanie
Piątek zaczynam plackami. Wyciągam patelnie, rozgrzewam pachnący
olej kokosowy i smażę. Placuszki z
płatków owsianych oraz z
mąką owsianą . Z dodatkiem jesiennych smaków -
dyniowego puree oraz
cynamonu . Aromatyczne i słodkie, zapach przyjemnie roznosi się po całym domu. Podaję je wraz z skórką
pomarańczy, chrupiącym ziarnem kakaowca oraz surowymi
pistacjami . I
banan też jest, dojrzały, słodki... najlepszy! Miły ten poranek :)
wegańskie
dyniowe placuszki owsiane z
cynamonem podane z
bananem, skórką
pomarańczy, surowymi
pistacjami oraz ziarnem kakaowcavegan pumpkin oat pancakes with cinnamon served with
banana, orange peel, raw pistachios and cocoa nibs
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka migdałowego-
cynamon- opcjonalnie: łyżka
syropu klonowego (lub inna
słodycz)- 2 łyżki puree
dyniowego- łyżka mielonego
siemienia lnianego- łyżka
mąki owsianej- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej i
proszku do pieczeniaPłatki owsiane wraz z
cynamon zalać na noc
mlekiem. Rano dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami. Smażyć na dobrze rozgrzanej, natłuszczonej patelni, z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Piątek. Chyba jeden z tych wyczekiwanych przeze mnie. Nie tylko ze względu na weekend, choć zmęczenie czasem sięga zenitu to nie dam się mu tak łatwo... :D Są też inne miłe aspekty tego dnia, na które zawsze niecierpliwie wyczekuje, bo chyba każdy z nas lubi te chwile, które sprawiają samą przyjemność :)Miłego dnia!