ßßß Cookit - przepis na Barszczyk czerwony z krokietami

Barszczyk czerwony z krokietami

nazwa

Wykonanie

Lista składników
1/4 kostka margaryny Kasia
2szkl mleka
2 jajka
2 szkl mąki
0,5 kg kapusty kiszonej
0,5 kg pieczarek
0.5 kg mięsa z drobiu
2 cebule
kostka rosołowa
czosnek
sól, pieprz
2 jajka
bułka tarta
oliwa
Jak zrobić?
Do miski wkładamy mąkę,wbijamy jajka,wlewamy mleko i roztopioną margarynę.Wszystkie składniki dokładnie miksujemy odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinkę.Smażymy naleśniki. W tym czasie przygotowujemy farsz do krokietów.Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości.Na patelni podsmażamy mięso,na drugiej smażymy pieczarki z cebulką.Do miski wkładamy podsmażone mięso,pieczarki z cebulką i ugotowaną kapustę wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. . Na każdym naleśniku kładziemy farsz warzywno-mięsny i składamy w kopertę lub w rulon. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy na oliwie na zloty kolor.Na chwilę włożyć do gorącego piekarnika i zapiec będą bardziej chrupiące :)farsz nie jest suchy jest idealny rozpływa się w ustach :)Temperatura piekarnika : 170-180 st. C
Czas pieczenia: 5-10 min
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/01/barszczyk-czerwony-z-krokietami.html