Wykonanie
Czas przygotowania: 90 min.Koszt 9 złTanie i smaczne :)Składniki2 szklanki
mleka - 1 zł1,5 szklanki
mąki - 1 zł1
jajko - 50 gr1 łyżeczka
ziół prownasalskich1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki
soli1 łyżka
olejufarsz:0,5 g
kapusty kiszonej - 2 zł30 dkg
pieczarek - 2,5 zł2
cebule - 1 zł
sól,
pieprzdo panierowania:1
jajko - 50 gr
bułka tarta - 50 grSposób przygotowaniaPrzygotować ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny. Jeśli jest zbyt rzadkie dodać
mąki.Umażyć cienkie naleśniki.
Kapustą ugotować i wystudzić.
Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do odparowania
wody.
Cebulę pokroić w kostkę usmażyć na złoty kolor.
Kapustę odcisnąć, wymieszać z
pieczarkami i
cebulą. Doprawić.Farsz nakładać na naleśniki i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji:
Przepis bierze udział w akcji:Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL