ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Wieprzowina - łopatka
Cebula
Bułka tarta
Gałka muszkatołowa
Pieprz
Jajko
Sól
Czosnek
Bułka pszenna
Żółty ser
Olej
Papryka słodka
Wykonanie
Składniki0.5 kg
łopatki wieprzowej
1
cebula
2 łyżki
bułki tartej
bułka tarta
do panierowania1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej
1/3 łyżeczki
pieprzu
2
jajka
sól
ząbek
czosnku
1
bułka pszenna
0,5 kg
pieczarek
pokrojonych w kostkę i uduszonych na ma śle
ser żółty
olej
do smażenia
papryka słodka
Łopatkę
mielimy z razem z
cebulą
, dodajemy
jaja
przyprawiamy do smaku.
Bułkę
zalewamy wcześniej
wodą
, aby nam dobrze namokła, następnie dokładnie odciskamy nadmiar
wody
i dodajemy do
mięsa
i wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Jeżeli
mięso
ma za rzadką konsystencję dosypujemy po łyżce
bułki tartej
.Formujemy kotlety panierujemy w
bułce tartej
i smażymy.Usmażone kotlety układamy na brytwannie kładziemy na nie duszone
pieczarki
wszystko przykrywamy plasterkiem
sera
, posypujemy
papryką
i zapiekamy bo momentu aż
ser
nam się rozpuści.
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,340290456,title,Mielone-z-kolderka,index.html
Przepisy powiązane
Pieczarki faszerowane
Roladki z mięsa mielonego
Roladki z mięsa mielonego
Krokiety z farszem szpinakowo-serowo-jajecznym
KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA
Składniki powiązane (0)