ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
0.5 kg łopatki wieprzowej
1 cebula
2 łyżki bułki tartej
bułka tarta do panierowania
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/3 łyżeczki pieprzu
2 jajka
sól
ząbek czosnku
1 bułka pszenna
0,5 kg pieczarek pokrojonych w kostkę i uduszonych na ma śle
ser żółty
olej do smażenia
papryka słodka
Łopatkę mielimy z razem z cebulą, dodajemy jaja przyprawiamy do smaku. Bułkę zalewamy wcześniej wodą, aby nam dobrze namokła, następnie dokładnie odciskamy nadmiar wody i dodajemy do mięsa i wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Jeżeli mięso ma za rzadką konsystencję dosypujemy po łyżce bułki tartej.Formujemy kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy.
Usmażone kotlety układamy na brytwannie kładziemy na nie duszone pieczarki wszystko przykrywamy plasterkiem sera, posypujemy papryką i zapiekamy bo momentu aż ser nam się rozpuści.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,340290456,title,Mielone-z-kolderka,index.html