ßßß
Składniki:1 kg mięsa mielonego2 jajka2 małe cebulki2 ząbki czosnku8 łyżek bułki tartej8 plastrów wędzonej szynki8 plastrów żółtego sera1 jabłkosólpieprzsłodka paprykaolejSposób przygotowania:Mięso mielone wymieszaj dokładnie z jajkami, bułką tartą, posiekaną cebulką i rozdrobnionym czosnkiem. Dodaj d osmku sól, pieprz i paprykę. Wyrób na jednolitą masę.Mięso podziel na 16 porcji. Każdą połóż na folii aluminiowej lub spozywczej i uformuj płaski prostokąt. Na każdy prostokąt mięsa połóż 1/2 plasterka żółtego sera, 1/2 plasterka szynki i kawałek jabłka. Za pomocą folii zawiń mięso w roladkę. Dłońmi dokładnie dociśnij. Na patelni rozgrzej olej i smaż otoczone w mące roladki. Smaż do zrumienia z każdej strony.Jeśli przygotowujesz roladki wcześniej, przełóż je do żaroodpornego naczynia, w którym później możesz je podgrzać w piekarniku.