ßßß Cookit - przepis na Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

nazwa

Wykonanie

Szybka wersja pysznej zupy. Różni się minimalnie od tradycyjnej, ukraińskiej wersji, ale ma bardzo ciekawy smak, który zaintryguje każdego smakosza.
Barszcz ukraiński
Składniki
1 opakowanie mieszanki warzywnej na barszcz ukraiński (buraki, kapusta biała, fasolka szparagowa, pomidory)
3 litry wody
1 kość wieprzowa
2 marchewki
1 cebula
kawałek pora
1 pietruszka
3 ziemniaki
kawałek selera
3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego
4 łyżki śmietany
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
domowa vegeta
cukier
odrobina octu
sok z cytryny
świeży koperek (ostatecznie suszony)
natka pietruszki (najlepiej świeża)
Sposób przygotowania
Krok 1
Włożyć kość na zupę do zimnej wody. Można dodać od razu cebulę, pora, pietruszkę i selera. Kiedy się zagotuje zebrać szum i przyprawić. Dodać pokrojone warzywa. Gotować do miękkości. Doprawić przecierem. Na koniec zabielić śmietaną. Posypać świeżym koperkiem i pietruszką.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Barszcz ukraiński, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratings
Podobne wpisy
Barszcz czerwony
Jarzynowy krem z groszkiem ptysiowym
Śledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku – danie konkursowe
Krem z czerwonych buraków
Chłodnik
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/04/7825/barszcz-ukrainski