Wykonanie
Czasem trzeba popracować nawet w wakacje. Nie jest jednak aż tak źle, gdy się lubi to co cię robi. Kiedy mam mało czasu z pomocą przychodzi mi kuchnia włoska ze swoimi szybkimi i smacznymi pastami. Dziś jedna z moich ulubionych połączeń –
łosoś,
śmietana oraz
koperek.250 g ulubionego
makaronu400 g filetu z
łososia (bez skóry)300-350 ml
śmietany 12%2 średnie
cebule3 ząbki
czosnkupęczek
koperkusól,
pieprzser do posypania
Cebulę i
czosnek kroimy w kostkę, po czym wrzucamy na rozgrzaną patelnię z
oliwą z oliwek. Podsmażamy przez 3-4 minuty. Dodajemy drobno pokrojonego
łososia i smażymy przez kolejne 4-5 minut. Na sam koniec dodajemy
śmietanę,
pieprz,
sól, i posiekany
koperek. Dokładnie mieszamy po czym dusimy przez 3-4 minuty. W międzyczasie gotujemy
makaron (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Odlany
makaron łączymy z sosem, rozkładamy na talerze. Danie ozdabiamy odrobiną
koperku i
startym serem.