Składniki1 pojedyncza pierś z kurczaka10 dkg mrożonego szpinaku w liściach(można oczywiście użyć świeżego)2 średnie cebule3-4 ząbki czosnku1 opakowanie śmietany 12% (200 ml)1 łyżka posiekanego koperku25 dkg makaronusól, pieprztarty parmezanSposób przygotowaniaCebulę pokroić drobno i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać szpinak i pokrojony filet i podsmażyć 10 minut.Śmietanę wymieszać z pół łyżeczki soli i wlać na patelnię. Dodać koperek. Całość poddusić 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem.Sos podawać z ugotowanym al dente makaronem, posypany parmezanem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL