ßßß

Składniki na dwie porcje:2 małe główki sałaty rzymskiej2 jajka mollet (czyli ugotowane na półtwardo)1 awokado4 łyżki fasoli czerwonej z puszkikilka wiórków sera (cheddar)Winegret musztardowo -miodowy:1 łyżeczka musztardy (sarepska)4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka miodu1 łyżeczka soku z cytrynysól, pieprz do smakuWykonanie :W małym naczyniu przygotowujemy winegret łącząc oliwę z musztardą, miodem, cytryną i przyprawami. Mieszamy i odstawiamy.Jajka gotujemy na półtwardo (4 minuty od momentu gdy woda zacznie wrzeć). Sałatę rozkładamy na talerzu, dodajemy czerwoną fasolę. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki. Za pomocą łyżeczki wykrawamy kawałki i układamy na liściach sałaty. Dodajemy jajko pokrojone na ćwiartki. Całość polewamy winegretem. Podajemy z grzanką z razowego pieczywa.Smacznego!