ßßß
Cookit - przepis na gulasz indyczy z fasolą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
gulasz indyczy z fasolą
Składniki
Mięso gulaszowe
Indyk
Marchew
Fasola
Cebula
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pieprz
Sól
Kolendra
Mąka
Śmietana
Czosnek
Szczypiorek
Olej
Wykonanie
Bardzo lubię
mięso z indyka
, bo jest delikatne i soczyste. Często przygotowuje z niego gulasze, które lubi mój mąż. Ten zrobiłam z dodatkiem
fasoli
i dużą ilością
marchewki
.Składniki:750 g
mięsa gulaszowego
z
indyka
2 duże
marchewki
1/2 puszki
fasoli
1
cebula
2
liście laurowe
ziele angielskie
pieprz
sól
szczypta
kolendry
1 łyżka
mąki
1 łyżka kwaśnej
śmietany
2 ząbki
czosnku
szczypiorek
1 łyżki
oleju
Mięso
pokroić w dużą kostkę.
Cebulę
pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Wrzucić
mięso
i obsmażyć na złoto.
Marchewkę
pokroić w plasterki, dodać do
mięsa
, zalać szklanką
wody
. Wrzucić ziele i
liście laurowe
i dusić około 45 minut. Przyprawić.
Mąkę
wymieszać ze
śmietaną
i odrobiną zimnej
wody
, zagęścić gulasz. Dodać
czosnek
i
fasolę
. Podawać z
kaszą
i
buraczkami
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/10/gulasz-indyczy-z-fasola.html
Przepisy powiązane
Wege burgery z czarnej fasoli i marchwi
Żeberka duszone w sosie pomidorowym
Bitki wieprzowe
Kopytka z gulaszem
Gulasz z szynki wieprzowej z warzywami
Składniki powiązane (0)