ßßß Cookit - przepis na gulasz indyczy z fasolą

gulasz indyczy z fasolą

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię mięso z indyka, bo jest delikatne i soczyste. Często przygotowuje z niego gulasze, które lubi mój mąż. Ten zrobiłam z dodatkiem fasoli i dużą ilością marchewki.
Składniki:
750 g mięsa gulaszowego z indyka
2 duże marchewki
1/2 puszki fasoli
1 cebula
2 liście laurowe
ziele angielskie
pieprz
sól
szczypta kolendry
1 łyżka mąki
1 łyżka kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku
szczypiorek
1 łyżki oleju
Mięso pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Wrzucić mięso i obsmażyć na złoto. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do mięsa, zalać szklanką wody. Wrzucić ziele i liście laurowe i dusić około 45 minut. Przyprawić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, zagęścić gulasz. Dodać czosnek i fasolę. Podawać z kaszą i buraczkami.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/10/gulasz-indyczy-z-fasola.html