ßßß
Przepis pochodzi z książki Camilli Läckberg i Christiana Hellberga Smaki z Fjällbacki .Składniki (po moich zmianach) na 4 osoby:100 g krewetek w zalewie1 dojrzałe mango1 ogórek krótki1 dojrzałe awokado1 plaster arbuzadressing:1/2 czerwonej papryczki chillisok z 2 limonek1/2 łyżeczki mielonej kolendry1/2 pęczka natki pietruszki1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowegoszczypta soli1. Obrać awokado, ogórka i mango, z arbuza wyciąć skórkę. Pokroić wszystko w kostkę.2. Krewetki odsączyć z zalewy, wymieszać z pozostałymi składnikami. Nałożyć do pucharków.3. Zmiksować chilli, sok z limonki, natkę, kolendrę, pieprz i sól. Powstałym dressingiem polać sałatkę.Jest to jeden z ostatnich przepisów, jakie dodaję do mojej akcji Skandynawskie lato 2014. Szkoda, że nie miałam więcej czasu. Mam nadzieję, że Wy pozytywnie mnie zaskoczycie i dodacie wiele przepisów w ostatnich dniach trwania akcji.