Wykonanie
Ostatnio pasta ta nie wyszła mi tak jakbym chciała więc zrobiłam drugą tym razem będzie do nachosów. Mój narzeczony uwielbia tą ze słoika, a ja wolę podawać domowej roboty. Zapraszam do korzystania z przepisu bo pasta wyszła bardzo fajna i przede wszystkim zdrowa.Składniki:1 dojrzałe
avokado (nie wybierajcie przypadkiem błyszczącego, bo jest gumowe)1/2
limonki2-3
pomidorki koktajlowe
czerwona cebulapapryczka chilinatka pietruszki (powinna być
kolendra)
sól i
pieprzPrzygotowanie:
Avokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, wyciągamy łyżeczką, mocno skrapiamy
limonką i mieszamy widelcem przy okazji rozdrabniając na pastę, papryczkę i
cebulę (tak 1/4 wielkości) oraz
natkę siekamy.
Pomidorki kroimy drobno dodajemy do pasty, wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem . Smacznego