Wykonanie
czyli pyszna meksykańska pasta/sos na bazie
awokado.Dodałam
pomidora,
czerwoną cebulę,
czosnek i voila.Podawać jako przystawkę, z
chipsami kukurydzianymi typu tortilla, albo tak jak ja - wcinać na tostach :)Niestety nie znalazłam
kolendry liściastej, więc musiałam się zadowolić suszoną.Co trzeba?2 sztuki
awokado1 pęczek
kolendry (u mnie suszona)1
pomidorsok z połowy
limonkipół
czerwonej cebuli1-2 ząbki
czosnkusól,
pieprzCo i jak?
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem.
Pomidora,
cebulkę i
kolendrę drobno posiekać, dodać do papki z
awokado.Całość wymieszać, skropić
sokiem z limonki,
czosnek przecisnąć przez praskę, przyprawić
solą,
pieprzem.Wymieszać.Odstawić do lodówki, celem przegryzienia się całości.Smacz nego!