ßßß
Składniki:2 solidne porcje3 buraki5 niewielkich ziemniaków1 wędzona makrela60 g rukoli½ czerwonej cebuliSos:Łyżka soku z cytryny3 łyżki oliwy1 łyżeczka mioduSólPieprzWykonanie:Ziemniaki i buraki gotujemy, aż będą miękkie. Gdy wystygną – obieramy i kroimy w plastry ok. 0,5 cm. Rukolę myjemy, a cebulę kroimy na piórka. Z makreli starannie wyjmujemy ości i dzielimy na dosyć duże cząstki.Przygotowujemy sos : do miseczki wyciskamy cytrynę dodajemy miód i oliwę. Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.Na talerze wykładamy rukolę. Na nią pokrojone ziemniakami, buraki i cebulę. Na koniec dodajemy makrelę i polewamy sosem cytrynowo-miodowym. Smacznego! :)
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)