Pin ItOto i dalszy ciąg odchudzania naszych dań ! Tym razem lekka i posiadająca małą ilość kalorii pierś z kurczaka w galaretce.Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka3 marchewki1 pietruszkakawałek selera1 cebula3 listki laurowe10 ziarenek czarnego pieprzu5 ziarenek ziela angielskiego2 litry wodyżelatyna w proszku (ilość jest uzależniona od ilości wywaru jaka nam zostanie i od proporcji jakie są podane przez producenta na opakowaniu)sól, pieprz3 jajka ugotowane na twardosok z cytrynyWykonanie:Warzywa obieramy, wkładamy do garnka razem z piersią i przyprawami. Zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Wywar odcedzamy i dokładnie mierzymy ile go mamy (u mnie zostajwe około 1.5 litra). Dodajemy odpowiednią ilość żelatyny i dokładnie mieszamy.W międzyczasie pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, a marchewkę w plasterki. Jajka możemy pokroić w plastry lub w ósemki.Wybieramy naczynia, w których będzie tężeć galaretka, Mogą to być salaterki lub szklanki. Ja swego czasu kupiłam takie fajne foremki z przykrywkami. Wspaniale zdają egzamin !Po kolei układamy marchewkę, mięso, jajka, potem następna warstwa.Doprawiamy wywarsolą i pieprzem. Delikatnie wlewamy wywar do salaterek i odstawiamy do stężenia.