ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli i jajek szybko i pysznie

Pasta z makreli i jajek szybko i pysznie

nazwa

Wykonanie

Witajcie kochani. Dzisiaj polecam bardzo łatwy przepis na pożywną pastę do pieczywa. Z pomocą blendera zrobicie ją błyskawicznie. Nam smakuje wybornie na kanapce z cienko pokrojonym ogórkiem kiszonym, ale bez niego również pyszna i za grosze. Wystarczy jej na dwa dni dla dwóch osób. Polecam!
Składniki
1 średnia makrela
4-5 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżeczki musztardy łagodnej
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka z brzuszkiem miodu lub 2 łyżeczki cukru trzcinowego
sól, pieprz do smaku
natka z pietruszki - jeśli lubicie dodajcie i blendujcie z pastą
Przygotowanie
LINK do przygotowane na filmie
Makrelę lub inną rybę wędzoną, oczyszczam z ości, kręgosłupa i skóry. Z ugotowanych jajek zostawiam pół żółtka do prostej i efektownej dekoracji, jeśli podaję pastę w salaterce zaraz po przygotowaniu. Wszystkie składniki rozdrabniam w blenderze dodając przyprawy. Gotową obsypuję tartym żółtkiem.
Pastę przechowuję w lodówce w zamkniętym słoiku, nie dłużej niż 3-4 dni.
Życzę smacznego!
Pozdrawiam Weronika!
Źródło:http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2015/11/pasta-z-makreli-i-jajek-szybko-i-pysznie.html