ßßß Cookit - przepis na Moje kulinarne podboje i nie tylko: pasta jajeczno-makrelowa

Moje kulinarne podboje i nie tylko: pasta jajeczno-makrelowa

nazwa

Wykonanie

Nie mam siły na nic. Dziś szybki post, na szybką pastę makrelowo-jajeczną. Idealną na kanapki ;P
Składniki
makrela wędzona
4 jajka (zależy od wielkości makreli i jajek)
1-2łyżka majonezu
pęczek natki z pietruszki (1/3 na ozdabianie kanapek;P)
sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie:
Jajka ugotowac na twardo, wystudzić, obrac ze skorupek. Drobno pokroić
Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i drobno pokroić
Natkę pietruszki, umyć, pokroić drobno.
Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać przyprawy i majonez, dokładnie wymieszać.
Nakładać na kanapkę i udekorować listkiem natki ;)
Smacznego
Źródło:http://kulinarne-podboje-szefowej.blogspot.com/2013/01/pasta-jajeczno-makrelowa.html