Wykonanie
Dziś przedstawię sposób przygotowania sałatki
rybnej z
makreli oraz z
jajkiem.Składniki:
makrela2
jajkasól,
pieprzmajonezWstawiamy na gaz
jajka w celu zagotowania ich. Po ugotowaniu szatkujemy je.
Makrelę kroimy wzdłuż ciała by ją filetować z ości.
Makrela.Filetujemy najlepiej do osobnej miski, rozdrabniając przy tym kawałki
ryby.
Filetowana
makrela.Gdy ukończymy filetowanie
ryby to wrzucamy do niej poszatkowane
jajko. Solimy i
pieprzymy dla smaku. Na koniec dodajemy łyżkę
majonezu.
Makrela z
jajkiem i
majonezem.Mieszamy składniki. Całość powinna wyglądać tak:
Wymieszane składniki.Lecz to jeszcze nie koniec. Dodajemy łyżkę
majonezu i mieszamy, by konsystencja sałatki stała się "klejąca".
Gotowa
sałatka.Wiadomo, jednak
majonez to
majonez, z jego ilością lepiej nie przesadzać ale
pieczywo posmarowane taką
sałatką, smakuje wyśmienicie!Życzymy smacznego!