Wykonanie
            
Surówka, która składa się z dresingu 
śmietanowo-
koperkowego wymieszanego z 
sałatą, 
rzodkiewkami, 
ogórkiem i 
kukurydzą, stanowi idealny dodatek do grillowanych/pieczonych 
mięs i warzyw.Serdecznie polecam :).Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres 
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:główka 
sałaty masłowejdługi 
ogórek10-15 
rzodkiewek3/4 puszki 
kukurydzykilka łyżek 
śmietany 18% (u mnie pół na pół z 
jogurtem naturalnym)kilka łyżek posiekanego 
koperku (około 4 łyżek)
sólpieprzodrobina 
octu do smakuWykonanie:1. 
Ogórka obierz ze skórki, pokrój w cienkie plastry i oprósz bardzo małą ilością 
soli. Przenieś warzywo na sito i pozostaw na pół godziny, aby odsączył się nadmiar 
wody.2. 
Rzodkiewki również pokrój na plasterki.3. W kubku wymieszaj około 5-6 łyżek (ilość orientacyjna) 
śmietany z 
solą, 
koperkiem (ilość dowolna), 
pieprzem i niewielką ilością 
soli.4. Do miski przełóż 
ogórka, 
kukurydzę, porwane na średniej wielkości liście 
sałaty, 
rzodkiewkę.5. Niedługo przed podaniem zalej warzywa dresingiem 
śmietanowo-
koperkowym. Wymieszaj.Smacznego :)