ßßß Cookit - przepis na Mizeria z rzodkiewką

Mizeria z rzodkiewką

nazwa

Wykonanie

12 kwietnia 2014
Składniki:
4 małe ogórki szklarniowe
5-6 małych rzodkiewek
2 gałązki koperku
2 łyżki śmietany 18%
3-4 kropelki octu
1/2 łyżeczki:
soli , pieprzu , cukru
Przygotowanie:
Warzywa i koperek dokładnie umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
Ogórki i rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki,koperek posiekać drobno.
warzywa zasypać solą,wymieszać, odstawić na 15min.
Po tym czasie odsączyć z nadmiaru wody.
Śmietanę połączyć z pieprzem,cukrem oraz octem.
Przelać do mizerii wymieszać.
Smacznego:)
Post navigation
← Placuszki świetnie smakują podane z ketchupem i świeżym pomidorem.Idealne na syte śniedanie lub kolację.Zostały także opublikowane w jednym z numerów magazynku kulinarnego PrzyślijPrzepis.Zapraszam:)
Sos śmietanowy to podstawa smaku tej pizzy. Znacznie różni się od tradycyjnych podanych z sosem pomidorowym.Zapraszam:) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/sezon-na-ogorki-szklarniowe-sie-zaczal-wiec-polecam-pyszna-mizerie-do-obiadu-lub-jako-dodatek-do-mies-z-grilla-zapraszam