Wykonanie
12 kwietnia 2014Składniki:4 małe
ogórki szklarniowe5-6 małych
rzodkiewek2 gałązki
koperku2 łyżki
śmietany 18%3-4 kropelki
octu1/2 łyżeczki:
soli ,
pieprzu ,
cukruPrzygotowanie:Warzywa i
koperek dokładnie umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
Ogórki i
rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki,
koperek posiekać drobno.warzywa zasypać
solą,wymieszać, odstawić na 15min.Po tym czasie odsączyć z nadmiaru
wody.
Śmietanę połączyć z
pieprzem,
cukrem oraz
octem.Przelać do mizerii wymieszać.Smacznego:)Post navigation← Placuszki świetnie smakują podane z
ketchupem i świeżym
pomidorem.Idealne na syte śniedanie lub kolację.Zostały także opublikowane w jednym z numerów magazynku kulinarnego PrzyślijPrzepis.Zapraszam:)Sos
śmietanowy to podstawa smaku tej pizzy. Znacznie różni się od tradycyjnych podanych z
sosem pomidorowym.Zapraszam:) →