Wykonanie
Surówka, która składa się z dresingu
śmietanowo-
koperkowego wymieszanego z
sałatą,
rzodkiewkami,
ogórkiem i
kukurydzą, stanowi idealny dodatek do grillowanych/pieczonych
mięs i warzyw.Serdecznie polecam :).Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:główka
sałaty masłowejdługi
ogórek10-15
rzodkiewek3/4 puszki
kukurydzykilka łyżek
śmietany 18% (u mnie pół na pół z
jogurtem naturalnym)kilka łyżek posiekanego
koperku (około 4 łyżek)
sólpieprzodrobina
octu do smakuWykonanie:1.
Ogórka obierz ze skórki, pokrój w cienkie plastry i oprósz bardzo małą ilością
soli. Przenieś warzywo na sito i pozostaw na pół godziny, aby odsączył się nadmiar
wody.2.
Rzodkiewki również pokrój na plasterki.3. W kubku wymieszaj około 5-6 łyżek (ilość orientacyjna)
śmietany z
solą,
koperkiem (ilość dowolna),
pieprzem i niewielką ilością
soli.4. Do miski przełóż
ogórka,
kukurydzę, porwane na średniej wielkości liście
sałaty,
rzodkiewkę.5. Niedługo przed podaniem zalej warzywa dresingiem
śmietanowo-
koperkowym. Wymieszaj.Smacznego :)