ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku - rozgrzewające danie jesienne

Fasolka po bretońsku - rozgrzewające danie jesienne

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Babka dwukolorowa
Jabłecznik z bezą »
Od jakiegoś czasu chodziła za mną fasolka po bretońsku . Sycące danie , rozgrzewające i pełne smaków . Ostre i wyraziste , to dziś będzie w moim jadłospisie :) Tym bardziej mi się chce gdyż dostałam produkty do wypróbowania od PROECO i jestem ciekawa smaku .
Fasolka po bretońsku składniki :
jaś duży 1 woreczek
papryka zielona 2 szt
pieczarki 500 g
pomidory 6 szt
marchew 4 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
Dodatkowo:
oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 szt
1/2 łyżeczki suszonego oregano
curry 2 łyżeczki PROECO
2 łyżki suszonego majeranku
Wykonanie fasolki po bretońsku :
Do misy wsypujemy fasolę , zalewamy ją zimna wodą i zostawiamy na noc . Następnego dnia przelewamy fasole wraz z woda w której stała do garnka. Dodajemy marchew ziele angielskie , liść laurowy , sól i pieprz , gotujemy koło godziny. Pomidory smażymy , zdejmujemy skórkę i kroimy drobno , dodajemy do fasoli , nadal gotujemy. Paprykę zieloną myjemy i kroimy w paseczki , pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki . Pieczarki i paprykę przesmażamy na oliwie z oliwek i dodajemy do naszego gara z fasolą i pomidorami . Całość dusimy do momentu , aż fasola zmięknie . Dodajemy przecier pomidorowy , curry oregano i majeranek . Idealne danie jednogarnkowe , polecam .
Produkty dostałam od PROECO Zostały wyprodukowane wyłącznie z naturalnych składników i są wolne od wszelkich sztucznych dodatków, wypełniaczy i ulepszaczy.
poniedziałek, 09 listopada 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/11/Fasolka-po-bretonsku-rozgrzewajace-danie-jesienne.html