Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rybna zupa z nototeniEzoteryczne spotkanie przy ... »Teraz na mroźne dni taka fasolowa to idealne danie . Nie dość , że pożywne to i sycące. Fasolówka to idealna jesienno-zimowa, rozgrzewająca zupa.1 kg
wieprzowych żeberekpęczek
włoszczyzny (
marchew,
pietruszka,
seler )6
ziemniakówfasola 300 gram dałam Jaś2 ząbki
czosnkuliść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
sólpieprz biały mielony
majeranekprzecier pomidorowy 1 łyżeczka1.
Fasolę zamoczyć w zimnej wodzie na noc .2. Dodać
sól,
pieprz,
liść laurowy i
ziele angielskie – gotować około dwóch godzin3. Podsmażyć
żeberka z odrobiną
czosnku, następnie dodać całość do
fasoli , gotować godzinę.4.
Włoszczyznę obrać i dodać do
bulionu razem z
ziemniakami . Gotować około pół godziny.5. Obrać i pokroić
mięso, żeby w zupie pływały soczyste kawałeczki
żeberek.6. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
majerankiem.7. Na koniec dodać łyżeczkę
przecieru pomidorowego .
wtorek, 28 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter