ßßß Cookit - przepis na Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rybna zupa z nototeni
Ezoteryczne spotkanie przy ... »
Teraz na mroźne dni taka fasolowa to idealne danie . Nie dość , że pożywne to i sycące. Fasolówka to idealna jesienno-zimowa, rozgrzewająca zupa.
1 kg wieprzowych żeberek
pęczek włoszczyzny ( marchew, pietruszka, seler )
6 ziemniaków
fasola 300 gram dałam Jaś
2 ząbki czosnku
liść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
sól
pieprz biały mielony
majeranek
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
1. Fasolę zamoczyć w zimnej wodzie na noc .
2. Dodać sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie – gotować około dwóch godzin
3. Podsmażyć żeberka z odrobiną czosnku, następnie dodać całość do fasoli , gotować godzinę.
4. Włoszczyznę obrać i dodać do bulionu razem z ziemniakami . Gotować około pół godziny.
5. Obrać i pokroić mięso, żeby w zupie pływały soczyste kawałeczki żeberek.
6. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.
7. Na koniec dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego .
wtorek, 28 stycznia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/01/Zupa-fasolowa.html