Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pieczarki do
herbatkiSzare kluchy w Różowej Kuchni »Mamy sezon na
grzyby i trzeba to wykorzystać . Wszak las
daje nam dużo możliwości kulinarnych mamy
grzyby więc działamy.Ciasto na pierogi:
mąka 300 gwrzątek 250 ml1/4 łyżeczki
soliNadzienie:200 g
kaszy gryczanej Bio400 g ugotowanych
prawdziwków100 g startego
żółtego sera1
jajkoolej do smażenia
kostka rosołowa grzybowa
pieprz ziołowy szczypta
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
natka pietruszki posiekana bardzo drobno
cebula 2 sztWykonanie ciasta:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę , dodajemy
sól i zalewamy wrzątkiem . Miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia składników. Wyjmujemy ciasto z misy i wyrabiamy dodatkowo rękoma. Ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy. Wykrawamy kółka ( użyłam miseczki szklanej by pierogi były większe ).Wykonanie farszu :Do garnka wlewamy 2 szklanki
wody i zagotowujemy. Wrzucamy
kasze do wrzątku i gotujemy na małym ogniu . Dodajemy rosołek
grzybowy . Gotujemy do momentu , aż
kasza wciągnie cała
wodę.
Grzyby obieramy , kroimy w kostkę ( jak pójdzie to super) myjemy i gotujemy ( międzyczasie zbieramy szum).Ugotowane
grzyby przemywamy pod bieżąca
wodą , odcedzamy.
Grzyby smażymy na
oleju , doprawiamy je
sola ,
pieprzem majerankiem i
pietruszką . Usmażone i ostudzone
grzyby mielimy i dodajemy do
kaszy , wbijamy
jajo i dodajemy
ser . Farsz mieszamy , ostudzony nakładamy łyżką na nasze przygotowane kółka i lepimy pierożki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Cebule kroimy w kostkę i na patelni podsmażamy .Ugotowane pierożki polewamy usmażoną
cebulką i podajemy .


poniedziałek, 05 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter