Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszna
karkówka z grillaWytrawny torcik ziemnaczano ... »Kiedy nie wiesz co zrobić na obiad czy kolacje popatrz jakie masz
przyprawy i wtedy pomysł do głowy wpadnie .
kapusta kiszona 1 kg
liść laurowy 2 szt Kamis
ziele angielskie 2 szt Kamis
sólpieprz biały szczypta Kamis
majeranek 1-2 łyżeczki
przecier pomidorowy 1-2 łyżki'
sól Morska Royal Brand na naleśniki:1l
mleka2
jajka1-2 szk
mąki1/2 szk.
wody mineralnej gazowanej,szczypta
soli i
proszku do pieczenia.2
jajkabułka tarta koło 200 gramOsobno ugotowałam
kapustę kiszoną z
zielem angielskim listkiem laurowy majerankiem pieprzem mielonym
białym i
przecierem pomidorowym.
Pieczarki osobno podsmażyłam i udusiłam z
solą morską , Trzeba pamiętać, że farsz powinien być mocno doprawiony, żeby było go czuć w krokietach. Zmiksowałam składniki na ciasto naleśnikowe . Usmażyłam cienkie naleśniki dosyć jasne . Farsz rozsmarować na całej długości naleśnika. Dwa boki zawinęłam do środka, a naleśnik zwinęłam w tobołek. Naleśniki panierowałam w
jajku i
bułce tartej i obsmażałam z każdej strony na złoto. Smakują i na ciepło i na zimno .
poniedziałek, 04 lutego 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter