ßßß Cookit - przepis na Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pyszna karkówka z grilla
Wytrawny torcik ziemnaczano ... »
Kiedy nie wiesz co zrobić na obiad czy kolacje popatrz jakie masz przyprawy i wtedy pomysł do głowy wpadnie .
kapusta kiszona 1 kg
liść laurowy 2 szt Kamis
ziele angielskie 2 szt Kamis
sól
pieprz biały szczypta Kamis
majeranek 1-2 łyżeczki
przecier pomidorowy 1-2 łyżki'
sól Morska Royal Brand na naleśniki:
1l mleka
2 jajka
1-2 szk mąki
1/2 szk. wody mineralnej gazowanej,
szczypta soli i proszku do pieczenia.
2 jajka
bułka tarta koło 200 gram
Osobno ugotowałam kapustę kiszoną z zielem angielskim listkiem laurowy majerankiem pieprzem mielonym białym i przecierem pomidorowym. Pieczarki osobno podsmażyłam i udusiłam z solą morską , Trzeba pamiętać, że farsz powinien być mocno doprawiony, żeby było go czuć w krokietach. Zmiksowałam składniki na ciasto naleśnikowe . Usmażyłam cienkie naleśniki dosyć jasne . Farsz rozsmarować na całej długości naleśnika. Dwa boki zawinęłam do środka, a naleśnik zwinęłam w tobołek. Naleśniki panierowałam w jajku i bułce tartej i obsmażałam z każdej strony na złoto. Smakują i na ciepło i na zimno .
poniedziałek, 04 lutego 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/02/Krokiety-z-kapusta-i-pieczarkami.html