Wykonanie
Sikorka.Wróbelek.I kot przez.Szybę.
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2012_slash_11_slash_krokiety-z-pieczarkami-i-serem/l/-805814318.jpg)
naleśniki :2 szklanki
mąki2
jajka1,5 szklanki
mlekapół szklanki
wodyszczypta
soli2 łyżki
olejufarsz :500 g
pieczarek2
cebule2 łyżki
oliwysól,
pieprz200 g
startego serapanierka :
jajkobułka tartaSkładniki na naleśniki wymieszać ze sobą i odstawić na kilka minut.Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na łyżce
oliwy.
Pieczarki pokroić w plasterki i na kolejnej łyżce
oliwy smażyć do miękkości.Jak będą już gotowe, wymieszać z
cebulą i doprawić
solą i
pieprzem.Wmieszać
ser i jeszcze chwilę całość smażyć.Na każdy naleśnik nakładać łyżkę farszu i zawijać, brzegi do środka i całość w rulonik.Obtaczać naleśnik w roztrzepanym
jajku, a następnie w
bułce tartej i smażyć na patelni do zarumienienia.
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2012_slash_11_slash_krokiety-z-pieczarkami-i-serem/l/1601912717.jpg)