Zielonki panierowane

nazwa

Składniki

Wykonanie

Lubicie panierowane grzyby? Dla mnie są o niebo lepsze od mięsnych kotletów. W dodatku jak to są zielonki, to już w ogóle pełnia szczęścia. Pogoda nas w tym roku rozpieszcza i pewnie dlatego w połowie listopada nastąpił kolejny wysyp grzybów. Nie mam nic przeciwko temu;-)
Dostałam miskę pełną świeżutkich, seledynowych łebków. Z części przygotowałam sos grzybowy, a resztę opanierowałam i zajadaliśmy na chlebie
Kolejny smak dzieciństwa J
Składniki:
świeże zielonki,
jajko,
mąka,
sól, pieprz.
Przygotowanie:
Grzyby oczyścić dokładnie ręcznikiem papierowym z igliwia i piasku. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce roztrzepać jajko. Panierować w mące i jajku. Smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Podawać z pieczywem.
Źródło:http://zaciszekuchenne.blogspot.com/2015/11/zielonki-panierowane.html